Deze broers runnen Sportfront: ‘Geven sportlessen door heel de Hoeksche Waard’

Sportfront - Cas en Jurjan

Wil je fitter worden, maar sport je niet graag alleen? De broers Jurjen en Cas van der Vooren uit Strijen hebben de oplossing. Met hun bedrijf Sportfront geven zij groepslessen op verschillende plekken in de Hoeksche Waard.

De broers startten hun bedrijf in 2019. De methodiek achter de groepslessen, full body shape genaamd, ontwikkelde Cas al een paar jaar daarvoor. Je volgt de lessen op verschillende plekken, zoals Oud-Beijerland, Mijnsheerenland, Maasdam en Westmaas.

Mobiele sportschool

Zo’n mobiele sportschool had zeker in coronatijd voordelen. Cas: “Toen de sportscholen dichtgingen boden wij nog steeds personal training aan huis aan. Dat vonden veel mensen fijn en wij vonden het erg leuk om te doen. Bij de één ging het om powerliftoefeningen met serieuze gewichten, bij de ander meer om balans en lichaamshouding. Heel divers dus, maar vrijwel alles was mogelijk.”

Inmiddels bieden de broers de personal training niet meer aan huis, maar in een sportschool aan. “Dat is vooral slim als je specifieke doelen wilt bereiken. Bijvoorbeeld omdat je voor je sport of beroep specifieke training nodig hebt, of als onderdeel van een revalidatietraject.”

Full body shape

Zodra het weer kon, zijn ze de groepslessen weer gaan aanbieden: de full body shape. Cas: “Iedere les bestaat uit 9 tot 13 oefeningen. Zoals de naam aangeeft werk je daarmee op alle fronten aan je lichaam: uithoudingsvermogen, spieropbouw, vetverbranding, balans en lichaamshouding. Daardoor merk je snel effect.”

Geen les is hetzelfde. Cas bedenkt elke dag nieuwe oefeningen en bewegingen. Je traint in principe binnen, maar bij goed weer kan het ook buiten.

Sportfront - sportlessen binnen

Niet altijd maximaal

Cas stimuleert je om je grenzen op te zoeken, maar beschermt je ook tegen verkeerd of te hard trainen. “Het gaat er bij ons niet om dat je altijd maximale power moet leveren. Het belangrijkst is om bewegingen goed uit te voeren. Als je dat verkeerd doet kan dat blessures veroorzaken. Dat heb ik een aantal jaar geleden zelf ervaren. De kennis die ik toen heb opgebouwd, verwerk ik in deze lessen.”

Aan de andere kant kun je verwachten dat je gemotiveerd wordt. “Te licht trainen is ook weer niet zinvol. Het belangrijkste is dat de trainingen bij jou passen. Dat is voor iedereen anders. We hebben een diverse groep van maximaal 24 tot 26 mensen, in verschillende leeftijden en niveaus. Voor mij is het de uitdaging om iedereen op zijn of haar niveau het beste uit zichzelf te laten halen.”

Gratis proefles

Ook ervaren of Full Body Shape bij jou past? Volg gratis een proefles. Sportse!